Sporten
Welke sporten zijn er?
Sporten
Welke sporten zijn er?
Voordat je begint
Wat heb je allemaal nodig?
Voordat je begint
Wat heb je allemaal nodig?
Blessures en aandoeningen
Alles wat je moet weten
Blessures en aandoeningen
Alles wat je moet weten
Energie
Hoe krijg je genoeg energie binnen?
Energie
Hoe krijg je genoeg energie binnen?
Pimp je gymles
Wat is hip en wat niet...
Pimp je gymles
Wat is hip en wat niet...

Sportkleding

Schoenen

Goede schoenen zijn super belangrijk! Voor elke sport heb je een bepaalde schoen nodig. Je soort schoen hangt ook af van de baan waarop je speelt. Speel je buiten of binnen?
Lees tips en weetjes over sportschoenen >>

Schoenenjacht

Ga je op sportschoenenjacht? Vraag in een sportzaak om advies. Stoere en mooie schoenen willen we allemaal. Maar zorg ervoor dat zich onder die toffe buitenkant een goede sportschoen verschuilt. Goede schoenen beschermen je enkels, knieën en heupen.

Halve zool

Sommige sporters leggen inlegzooltjes in hun sportschoenen. Het is slim om je zolen na een wedstrijd te luchten. Op deze manier kun je regelmatig checken of de zool dunner wordt of doormidden scheurt. Zo ja? Tijd voor nieuwe zooltjes!

Tip!

Neem je oude sportschoenen mee als je nieuwe koopt. Die geven je meer info dan je denkt! Een voetafdruk in je gebruikte schoen laat zien hoe jij loopt en hoe je voeten staan. De schoenverkoper kan -door het kijken naar jouw oude stappers- jou beter helpen.

Trainingspak

Een sporter kan niet zonder trainingspak. Draag hem het liefst voor en na de training/wedstrijd (ook als je wordt gewisseld). Zo worden je spieren extra snel warm, en koel je in een rust niet te snel af. Dat is lekker warm en gezond voor je spieren!

Brrr…

Is het koud buiten, maar moet je toch spelen? Trek dan meerdere lagen over elkaar aan. Dat is warmer dan één dikke trui. Onder je trainingsbroek kun je een maillot dragen of een slidingsbroek.

Blaren- alert!

Stop blaren! Draag sokken in jouw maat die lekker zitten. Veel sporters zijn fan van sokken met badstof. Draag het liefst geen gestopte sokken of sokken met gaten.

Fabels en feiten

© 2019 Onwijsfit.nl is onderdeel van sportzorg.nl